Матуранти оставили празне клупе и пуна срца

И ове године испраћени су матуранти, како каже директорица школе: „Да нађу свој пут среће“.

Догађај број: 15
У сриједу, 19.јуна 2019.године, подијељене су Вукове дипломе најбољим ученицима и свједочанства, те посљедњи пут матуанти су осјетили како је крочити у учионице које су носиле бројне успомене: радост, узбуђеност, нервозу, младост и искуства.
Алекса Рачић и Милица Поповић су круна и ученици ове генерације. Фондација „Лојић“ је и ове године у знак сјећања на преминулог гимназијалца Срђана Лојића наградила ученике генерације. Маја Тришић, Тамара Нинковић, Анастасија Радојичић, Александар Митровић и Емилија Мрђен примили су Вукове дипломе као захвалницу и доказ њиховог примјерног владања и учења.
Разговарали смо са Алексом како бисмо шватили како је бити ученик генерације и који труд је дат у то признање.
Зашто си уписао Гимназију? -„Гимназију сам уписао због добре репутације која је прати“ имназију?
Каква искуства те прате у овој школи? -У гимназији сам имао разна искуства, добра и лоша, која су обликовала моју личност и направила од мене гимназијалца.“
Како си успио да дођеш до „титуле“ ученика генерације? -Пут до овог признања је био дуг и нимало лаган. Не знам који је кључ тог успјеха, али истрајност је сигурно превагнула.
Који је твој мото и који су твоји планови за будућност? -Мој мото је да никада не одустајем и мој план за будућност је да ставим нашу регију на мапу ИТ индустрије.
Овим интервјуом Алекса је још једном одбранио своје признање и дао примјер млађим генерацијама у Гимназији, како да буду добри ученици али и људи.
Невена Зеленика
Постављено: 26.05.2019.
Назад на архив