Гимназијалци у посјети Словенији

У сриједу и четвртак, 20. и 21. марта 2019. године, група од шездесет најбољих ученика првих, других, трећих и четвртих разреда бањалучке Гимназије, у пратњи школског психолога и професора школе, боравила је у Велењу

Догађај број: 2
У сриједу и четвртак, 20. и 21. марта 2019. године, група од шездесет најбољих ученика првих, других, трећих и четвртих разреда бањалучке Гимназије, у пратњи школског психолога и професора школе, боравила је у Велењу, петом по величини граду у Словенији, на наградном путовању које представља својеврсно признање за труд и залагање у првом полугодишту ове школске године.
Током дводневне екскурзије, гимназијалци су били у прилици да обиђу и у танчине упознају знаменитости града Велења, средњошколски центар ,,Велење", затим присуствују центру за практичну обуку и повезивање са привредом, посјете инкубатор за стартапове ове словеначке регије, одслушају занимљива предавања, учествују у радионицама о Европској унији и новим технологијама, те се на тај начин боље упознају са радом Европске уније и условима школовања у Словенији.
Неки од ученика су, по повратку из Словеније, одлучили да подијеле утиске са путовања и на тај начин осталима приближе бар дјелић пријатне атмосфере и угођаја у Велењу.
Огњен Лукић, ученик трећег разреда, изјавио је да боравак у Велењу види као дивно искуство, а пројекат сарадње између ученика Бањалуке и Велења као добар потез, управо због мноштва занимљивих предавања и стицања нових знања. Истакао је и да је, поред предавања, слободно вријеме у овом граду било погодно за детаљније упознавање његових љепота и обиљежја, те да са пројектима оваквог типа треба наставити и убудуће.
Андреја Јотановић, ученица четвртог разреда, скренула је посебну пажњу на гостопримство на које су ученици наишли у Велењу, као и на уложени труд домаћина да све проведено вријеме у Словенији буде што квалитетније за ученике бањалучке Гимназије. Додала је да ова кратка екскурзија за њу представља једно од љепших школских путовања, као и да овакав вид путовања доприноси не само доброј сарадњи између два града или двије школе, већ да на један потпунији начин даје ученицима прилику да се покажу као прави гимназијалци.
На овај начин завршено је још једно од многих школских путовања бањалучких гимназијалаца, које ће им свакако још задуго остати у лијепом сјећању. Сада остаје нада да ће и будуће ђачке генерације бањалучке Гимназије бити у прилици да, са својим вршњацима, обиђу што више лијепих градова и земаља и на тај начин стекну успомене из угодних средњошколских дана.
Постављено: 22.04.2019.
Назад на архив