Међународни дан матерњег језика 2019

Земље чланице УНЕСЦО-а, међу којима је и Босна и Херцеговина, сваке године, 21.фебруара, обиљежавају Међународни дан матерњег језика

Догађај број: 4
Језик је најмоћнији и најзначајнији облик комуникације, служи међусобном споразумијевању и дијалогу. И бањалучки гимназијалци, по традицији, свечано су обиљежили овај дан. Ученице и организатори, Јелена Весић и Мирјана Поповић, заједно са професорицом српског језика и књижевности, Дуњом Илић и са учесницима дочарали су прави значај овог дана. Сљедећи ученици су подигли атмосферу својим наступом:
Немања Врачар и Ивана Шовљански - водитељи, Матија Алексић - рецитација пјесме „Молитва“ Петра Кочића, Дуња Пантић и пратња на хармоници Марка Лепира - руска музичка нумера „Љубав изгледа као сан“, Милош Грубешић - шпанска музичка нумера „Баила Морена“, ученице четвртог разреда - драмска изведба „Кастел“, Ирина Јефић- енглеска музичка нумера „Неон“ Џона Мајера, Игор Божанић - француска музичка нумера „Болан сам“, корејска нумера Јелене Весић и Мирјане Поповић и за крај плесна тачка Милице Кепчије и Јоване Ђурђевић.
Приредба нам је још једном показала колико је језик важан дио нашег живота и да је познавање неколико језика право богатство. Језик није ствар само појединца, већ је дио и обиљежје једне националности, зато се трудимо да његујемо у потпуности то обиљежје. Невена Зеленика (други разред)
Постављено: 22.04.2019.
Назад на архив