Седмица умјетности 2019: Дан трећи – вече филма и фотографије

Средина четврте по реду Седмице умјетности убањалучкој Гимназији била је обиљежена изведбомпрвог ауторског филма ученика другог разреда нашешколе, Зоје Чворо и Матије Бјелице, као и изложбомфотографија талентованих гимназијалаца, у холушколе и школским ходницима.

Догађај број: 44
На почетку ове вечери, публика је имала прилику да присуствује премијерном приказивању филма ,,Гдје је Ана” у режији младих и талентованих ученика, Зоје Чворо и Матије Бјелице. Радња филма је смјештена у Бањалуци, 2019. године, и описује нестанак средњошколке Ане на организованом излету. Група пријатеља одлучила је да искористи лијепо вријеме за излетовање у околини града, али се назад вратила без једног члана, дјевојчице Ане. Два млада инспектора воде истрагу о Анином нестанку, узимајући изјаве њених пријатеља и породице. На крају филма, испоставља се да је Ана побјегла, због недостатка разумијевања и подршке својих најближих.
Након получасовног уживања у добро осмишљеном садржају филма, крај је испраћен громогласним аплаузом и заслуженим ријечима хвале за Матију и Зоју, чији труд је било немогуће не примијетити.
Након филма, присутни су имали прилику да погледају изванредне фотографије својих пријатеља и познаника и да подрже њихов рад. Изложбени материјал је постављен у холу и на првом спрату школе, а аутори су, више него поносно, своје радове обилазили, заједно са посјетиоцима, и користили прилику да објасне њихов смисао. Већина аутора су наши гимназијалци, док су други, у жељи да што већем броју вршњака покажу своје заслужено хваљене радове, дошли у Гимназију и из других школа.
На овај начин завршен је трећи дан "Седмице умјетности", која за сада доноси само лијепе емоције и позитивна запажања. Надамо се да ће преостали дани ове седмице бити још успјешнији и да ће ући у књигу најљепших утисака о свестраним и хуманим бањалучким гимназијалцима.
Јелена Лакета IV8
Постављено: 06.11.2019.
Назад на архив