Представа "Живот послије смрти" оставила снажан утисак на гимназијалце

Ученици наше школе су имали прилику да у оквиру фестивала Кестенбург присуствују представи "Живот послије смрти (Afterlife)" коју је извела организација ”San Francisko Youth Theatre”

Догађај број: 49
Наши уценици су посјетили Народно позориште Републике Српске у коме је одиграна представа "Живот послије смрти (Afterlife)" .
Чланови организације ”San Francisko Youth Theatre” су прешли далек пут како би нам извели представу чија је главна тема депресија и ментално здравље. Иако приказана на комичан начин, представа је веома емотивна, што је утицало на повезивање публике и глумаца.
У представи доминирају три различите приче, три различита типа људи и три потпуно другачија погледа на живот и свијет у којем се налазимо - дјевојка која је извршила самоубиство, момак који се нашао у погрешно вријеме на погрешном мјесту и као резултат тога је убијен и извршилац тог убиства.
Прича истовремено прати живот прије убиства сва три јунака и "живот" духова, али и породица духова, након убиства. Откривање смисла живота се појављује као увијек актуелно питање, у овој изузетно реалној и модерној драми. На жалост, како то често бива, човјек касно схвата да је смисао живота у томе да буде срећан, и да је једино он, одговоран за сопствену срећу, јер се мрак не убија мраком.
Након завршетка представе, наши ученици су имали прилику да глумцима поставе неколико питања. Поред тога што нас је занимало колико дуго су спремали представу, у којој глуме људе чија је стварност искривљена, најчешће питање је било откуд глумци из Сан Франциска у једној Бања Луци. Глумци су радо одговарали на постављена питања, а ми смо били задовољни сопственим познавањем енглеског језика, јер смо у потпуности схватили смисао представе на овако деликатну тему.
Марија Вишић IV9
Наташа Радовановић IV9
Постављено: 26.11.2019.
Назад на архив