"Физика није баук"

У четвртак и петак, 28. и 29. новембра 2019. године, у Дому омладине одржан је Фестивал науке. Ученици Гимназије, који већ годинама учествују на овом Фестивалу, наставили су традицију и својим учешћем, а уз несебичну помоћ професорице Еугеније Михал, допринијели промоцији природних наука.

Догађај број: 51
Ученици математичког смјера, Марко Вучић, Марко Нинковић, Игор Миљеновић и Јелена Јеличић, као и ученици општег смјера, Александар Ђудуровић, Јана Тришић и Дуња Симићевић, кроз разне експерименте промовисали су науку и показали, како млађим тако и старијим генерацијама, да "физика није баук“. Разноврсним експериментима доказали су многе законе физике и кроз један занимљив приступ заинтересовали основце за науку.
Млађи посјетиоци фестивала били су заинтересовани за све експерименте, а на питања, којих је заиста било пуно, наши гимназијалци су са задовољством одговарали.
Вјерујемо да ће и будуће генерације наставити традицију учествовања на Фестивалу, а из фотографија можете видјети да је физика прије свега занимљива и да никако није "баук".
Дуња Симићевић II4
Александар Ђудуровић II4
Постављено: 04.12.2019.
Назад на архив