ДЕБАТНА ОЛУЈА У ГИМНАЗИЈИ БАЊА ЛУКА

Полугодиште које је још мало иза нас најактивније је и најиспуњеније активностима од настанка Дебатног клуба „Горгије“ Гимназије Бања Лука. Све је почело са аудицијом која је била убједљиво најуспјелија и најбројнија и након које је наш Клуб добио 38 нових чланова, о чему смо вам већ писали.

Догађај број: 54
Као и сваке године, након аудиције услиједили су уводни часови почетних дебатних вјештина који су се одржавали четвртком од 18.40 до 19.30. Треба похвалити све нове дебатанте на редовности и пажњи са којом су присуствовали свим часовима секције у вечерњим сатима, што се касније видјело и у њиховим дебатама.
Упоредо са часовима дебате за почетнике, одржавале су се WS дебате старијих дебатаната којима су присуствовали и многи бивши чланови ДК „Горгије“, сада већ студенти. Било је велико уживање присуствовати дебатама ученика који су „искуснији“ дебатанти, али не у SW формату. Изненађење њиховим вјештинама је било огромно, али су им добро дошле и конструктивне критике старијих колега.
У новембру су почеле прве дебате наших почетника од којих је велика већина првачића. Одржано је укупно 5 дебата, а једној од њих, првој, присуствовала је и екипа РТС-а које је, снимајући документарац о нашој школи, највише времена провела управо са дебатантима. Наши почетници звучали су сјајно, испунили предвиђено вријеме и показали да су и вриједни и талентовани.
Осим наведених активности, представници нашег Клуба учествовали су и на међународном такмичењу Будва Опен, али о томе ћемо вам посбено писати.
Сада бисмо жељели још и да вас позовемо да посљедње седмице школе, у данима дјечије радости, будете са нама на 5. новогодишњем дебатном фестивалу који ће се одржати од 23. до 27. 12. 2019. године у Читаоници наше школе!
Дођите и подржите своје колеге, али и чујте како ће сукобити аргументе о насиљу на протестима, обавези укидања домаће задаће, учинковитости вјештачке интелигенције и вјеронауке у школи, али и о томе треба ли да се легализује продаја људских органа! Осим чланова ДК „Горгије“, дебатоваће и колеге са Правног факултета, из Теслића, али и КШЦ-а, као и наши бивши дебатанти, ветерани Горгија!
Једино што вам можемо обећати јесте да неће бити досадно!
Постављено: 14.11.2019.
Назад на архив