Обиљежен Свјетски дан вода 2012

7:0
Категорија: IB новости
26. март 2012. године

Поводом 22. марта, Свјетског дана вода, ученици IB одјељења у сарадњи са Центром за заштиту животне средине организовали су едукативно-креативну радионицу са циљем скретања пажње на проблеме везане за воду и водне ресурсе.

Slika

Свјетски дан вода обиљежава се од 1993. Године, када је Генерална скупштина ОУН-а усвојила приједлог и 22. март 1993. прогласила као први Свјетски дана вода. Обиљежавање се врши различитим активностима са циљем подизања јавне свијести кроз одговарајуће публикације, организовање различитих конференција, семинара и округлих столова који се односе на заштиту и развој водних ресурса. Сваке године, Свјетски дан вода наглашава специфичан аспект воде. Мото Свјетског дана вода 2012 године је „Вода и храна“ (“Water and Food Security“).

Ученици IB одјељења су и ове године обиљежили овај важан датум и кроз едукативно–креативну радионицу истакли важност заштите воде и водних ресурса. Такође, Наташа Црнковић, представник Центра за заштиту животне средине, упознала је ученике са проблемима очувања водних ресурса у нашој локалној заједници, као и кампањама које се воде у циљу њихове заштите.

По секцијама