Међународни дани у школи „Руђер Бошковић“

5:0
Категорија: IB новости
4. април 2012. године

Од 29. до 30. марта одржани су Међународни дани у школи „Руђер Бошковић“ у Београду. Ова манифестација окупља представнике школа Балкана. Ове године на манифестацији представници су били: Крањ – Словенија; Марибор – Словенија; Софија – Бугарска; Београд – Србија; Скопље – Македонија; Истамбул – Турска; Мостар, Сарајево и Бања Лука – Босна и Херцеговина.

Slika

Бањалучку Гимназију представљали су ученици трећег разреда IB програма: Стефан Ћосић, Марко Копрена и Јелена Гвозден. На манифестацији, која се може већ назвати традиционалном, организована је дебата на тему „We are 99%!“. Први дан манифестације наши представници су имали прилику да саслушају предавања професора Горана Питића и Рамина Исмаилиа. Наши ученици су показали и вјештине аргументованог супротстављања ставова: као чланови афирмативне и негационе групе, и као чланови пороте. Сљедећег дана организовано је предавање професора Предрага Ј. Марковића, а учесници су гледали и филм „Whose song is this?“. Истичемо да су наши представници добили позитивне критике од других учесника.

Иако је манифестација трајала само два дана, ово је била идеална прилика да се остваре контакти и стекну нова искуства. На затварању манифестације учесници су добили фотографије као подсјетник на дане проведене у прелијепом граду Београду. Ово је још један корак у повезивању IB програма и школа Бање Луке и Београда.

Јелена Гвозден

По секцијама