Упис седме генерације програма Међународне матуре

23:5
Категорија: IB новост
18. октобар 2012. године

Уписана IB генерација 2012–2014.

Slika

Гимназија је ове године уписала седму генерацију програма Међународне матуре. У плаве клупе IB учионице број 8 сјело је ове године чак двадесет и троје ученика, више него свих претходних година.

Интересовање средњошколаца за овај начин школовања континуирано расте – добри, мотивисани и амбициозни ученици све више уочавају и искоришћавају бројне предности које им IB програм нуди: он им, између осталог, омогућава академску оријентацију (будући да ученици бирају предмете који их занимају и који ће им користити у даљњем школовању), навикава их на универзитетски начин рада (индивидуалне обавезе, као и екстерни испити на крају друге године, ученике припремају на изазове са којима ће се суочавати на факултету), те им обезбјеђује свјетски признату и цијењену диплому. Међутим, након одличних резултата које је постигла пета генерација програма Међународне матуре још је јасније да Гимназија Бања Лука заиста има чиме да се похвали и да је стала раме уз раме са свјетски познатим IB школама, изводећи све успјешније ученике који своје школовање настављају на факултетима широм Европе, као и у Сједињеним Америчким Државама.

Нови IB ученици већ су започели са презентацијама на којима гимназијалцима представљају хуманитарне и креативне активности којима се баве. Позивамо све ученике (као и професоре) да посјете неку од ових манифестација – вјерујемо да ћете се заинтересовати за ове маштовите идеје, а можда и прикључити некој од добротворних акција ученика IIIIB одјељења.

Лидија Диздар

По секцијама