Свјетски дан дјетета

2:0
Категорија: {[ИБ]} новост
2. децембар 2013. године

Као и много пута до сада, бањалучки гимназијалци, овога пута ученици ИБ програма, потрудили су се да на одговарајући начин обиљеже још један дан који се обиљежава свуда у свијету. Овога пута био је то 21. новембар, Свјетски дан дјетета. А како на најбољи начин обиљежити Свјетски дан дјетета? Па, наравно, с дјецом и уз дјецу, која су била, јесу и остају украс свијета.

Slika

У жељи да обиљеже Свјетски дан дјетета, 21. новембра, ученице Гимназије Бања Лука, прве године програма Међународне матуре, посјетиле су вртић ''Невен'' и уз интерактивини садржај забавили и подучили дјецу предшколског узраста њиховим правима. Пројекат је организовала ученица Анђела Сајић, а с радошћу су јој помогле њене колегице из разреда Ирис Јанковић, Марија Видаковић, Исидора Џомбић и Теодора Малешевић. Три сата проведена у вртићу испуњена су забавним разговорима и занимљивим играма током којих су дјеца показала изузетну моћ запажања, а ученице су уживале бас као и дјеца. Циљ пројекта био је да, уз угодно дружење, заједно са васпитачицама, упознају дјецу са њиховим правима и могућностима.

Са сигурношћу можемо рећи да је пројекат био и више него успјешан, о чему најбоље свједоче насмијана лица и заинтересовани погледи малишана, те да ће ученици ИБ програма наставити са организацијом сличних пројеката и у будућности.

По секцијама