Зид ИБ ученика генерације

4:0
Категорија: ИБ новост
10. јул 2014. године

Скоро 8 година од оснивања ИБ програма у Гимназији Бања Лука ученици генерације, који се бирају од прошле школске године, добили су свој "ЗИД ЧАСТИ" какав већ дуго времена постоји за ученике који похађају национални програм Гимназије. Од 19. јуна црвене цигле на улазу у читаоницу, једну од најљепших и најпосјећенијих просторија у Гимназији, красе имена двојице изузетних младих људи које су њихове колеге и њихови професори одабрали као најбоље међу најбољима за ученике генерације. То су плочице са именима Дејана Гвозденца и Растка Сукњаје.

Slika
Иако помало издвојени, донекле с правом, ученици ИБ програма полако се својим трудом, радом и резултатима показују и доказују како на локалном, тако и на свјетском нивоу. Један од главних показатеља сигурне позиције у врху образовног система у РС јесте и избор ученика генерације који се од претходне школске године врши и унутар ИБ програма.
Први ученик генерације за школску 2012/2013. године био је свима добро познати Дејан Гвозденац. Њему се ове школске године 2013/2014. придружио и нешто млађи колега Растко Сукњаја. 
Симболично грађење зида црвеним циглама са именима ученика генерације почело је још одавно, само што од ове године зид градимо са двије стране које једнаком снагом и љепотом теже ка висини.

Нека је срећно свима и нека никада не забораве у којем правцу путују!
По секцијама