Ноћ вјештица - Halloween

1:0
Категорија: ИБ
12. децембар 2014. године

Посљедњи дан октобра мјесеца је и ове године био у знаку Halloween - а на ИБ програму у Гимназији Бања Лука. Ученици прве године ИБ програма, тзв. "мали ИБ", показали су да су већ велики и организовали једну од најбољих забава овим поводом!

Slika

И дошао је и тај дан. Петак, 31. октобар 2014. године. Посљедњи дан мјесеца октобра. Посљедњи радни дан прије дуго очекиваног распуста за ученике ИБ програма. А како боље обиљежити тај дан него пригодном забавом?

Ученици и професори наше школе већ су одавно навикли да се тога дана на ходницима могу срести гусари, Индијанци, вјештице и виле, духови, змајеви, покоји зомби, али и понека Црвенкапа и принцеза. Тако је било и овога пута. Милица Котараш и Срећко Ћурковић су за наше госте припремили презентацију у којој су нам објаснили поријекло и значење празникаHalloween који осваја наша срца, премда нам културолошки није близак. И гости и домаћини забавили су се различитим делицијама пруипремљеним у стилу и духу Ноћи вјештица, као и традиционалним играма попут "стави мачку реп", "лов на јабуку", "замотавање мумија"....

У посјету су нам и овај пут стигле праве мале принцезе, али је врхунац забаве ипак била потрага за благом. Тим професора овога пута није нио успјешан!Више среће идуће године, професорииии!

Учење о култури и историји земаља чије језике проучавамо у школи дио је наше наставе страних језика. Када год је то могуће, покушавамо то и практично да учинимо, а у исто вријеме и да се добро забавимо. Захваљујемо се гостима који су заједно са нама прославили овогодишњу Ноћ вјештица, а све остале позивамо да нам се придруже идуће године.

Мали ИБ

По секцијама