Професорица Татјана Јурић изабрана за екстерног оцјењивача

8:7
Категорија: IB новости
25. јануар 2012. године

Татјана Јурић, професорица историје у IB програму у нашој школи је изабрана за екстерног оцјењивача од стране IB организације, што представља велику част за нашу школу и признање њеног досадашњег рада.

Slika

Крајем октобра 2011. године координатору IB програма у Гимназији стигло је обавјештење да IB организација тражи испитиваче, односно екстерне оцјењиваче (examiner) за поједине предмете. Услови за пријављивање су били универзитетска диплома из тог предмета, радно искуство у настави, као и радно искуство у IB програму и познавање IB критеријума оцјењивања. При избору кандидата посебна пажња се обраћала и на спремност да се поштују рокови, одговоран рад, ентузијазам и посвећеност принципима интернационализма у наставом процесу.

Татјана Јурић, професорица историје у IB програму у нашој школи, пријавила се на овај конкурс и прије неколико дана добила обавијест да је изабрана за мјесто екстерног оцјењивача, што је за њу велика част. Ово својеврсно признање њеном досадашњем раду у настави је, такође, признање и IB програму у нашој школи, који из године у годину постиже све боље резултате. Истовремено, ово је велики изазов и подстицај да сви професори, који пожртвовано раде у IB програму у Гимназији, наставе да остварују добре резултате, али и позив надлежним институцијама да препознају, озбиљније подрже и поштују резултате које постижу и значај улоге коју IB програм има у наставно-образовном систему у РС и БиХ.

По секцијама