Испраћај 115. генерације гимназијалаца

4:0
Категорија: Гимназија
25. јун 2017. године

115. генерација ученика бањолучке Гимназије узела је своје дипломе, доказ зрелости, и отишла у бијели свијет. Надамо се да ће их тај свијет штитити, чувати и цијенити онако како их је Гимназијала чувала претходне четири године. Срећан вам пут и не заборавите никада одакле сте полетјели!

Slika

У понедјељак, 19.јуна, 115.  генерација матураната бањалучке Гимназије се званично опростила од наше школе. Они су током додјеле диплома посљедњи пут, као гимназијалци,  сједили у ђачким клупама.

На самом почетку организован је и кратки програм током којег су уручене награде ђаку генерације, Растку Зељковићу као и најбољем ученику ИБ програма, Бојану Булатовићу. 

·       Да ли си очекивао да ћеш баш ти бити ђак генерације?

·       Растко: Узимајући у обзир оцјене и резултате на такмичењима и ваннаставним активностима, вјеровао сам да могу да постанем ученик генерације, нарочито након што сам добио бесплатну екскурзију прошле године. Ипак, треба нагласити да је ријеч о изузетној генерацији с много добрих ученика, те је постизање овог успјеха био прави изазов. 

·       Како се тренутно осјећаш?

·       Растко: Осјећај је заиста посебан јер бити ученик генерације у оваквој школи, кроз коју је прошло много ученика, међу којима има имена за која се далеко чуло, заиста је изузетна част. 

·       Какви су ти планови за будућност?

·       Растко: Наравно, ово признање ме обавезује да и даље наставим овим путем и постижем значајне резултате. Мој пут након Гимназије наставља се на Електротехничком факултету. За почетак ће то бити наш град, али имам и друге дугорочне планове.

 

·       Шта ти је била мотивација да учиш, радиш и будеш активан у школи?

·       Растко: Моја мотивација је била стална жеља за знањем и напредовањем јер сматрам да сваки дан треба да утрошимо на нешто корисно и да идемо даље, а не да чекамо у мјесту да нам се нешто деси. Оно што је врло важно јесте да увидимо границе својих могућности. У Гимназији сам се бавио разним областима и у њима постизао одличне резултате, тако да сам схватио да могу и да треба да улажем у себе, и да ће тај труд бити награђен. 

·        Да ли ће ти недостајати гимназијски дани?

·       Растко: Заиста сматрам да је ова школа за мене била прави избор и да је одиграла своју улогу на најбољи начин, како образовну, тако и ону духовну која се тиче формирања младе личности. Колико ће ми Гимназија недостајати, говори податак да ћу се вјероватно већ од септембра наћи у улози ментора за перспективне и одлучне гимназијалце, спремне да крену путем успјеха.

 

Селма Ибрекић III11

По секцијама