Отворена 6. ПрограмеРСијада

3:0
Категорија: Гимназија
23. август 2017. године

У читаоници бањалучке Гимназије, дана 21.08.2017. године започета је шеста по реду, петодневна авантура најбољих програмера средњошколаца из Републике Српске - ПрограмеРСијада.

Slika

Двије седмице прије краја љетњег распуста, они највреднији, ученици и професори попуњавају мјеста у нашој, већ добро познатој читаоници и почиње свечано отварање шесте ПрограмеРСијаде.

Директор школе, Зоран Пејашиновић, одржао је говор добродошлице свим учесницима из Бањалуке, Бијељине, Фоче и Градишке. Затим је о циљу овог кампа говорила мр Татјана Вучић Рогић, предсједник друштва Гаудеамус. Уз кратки филм о петој ПрограмеРСијади присјетили смо се прошле године и донекле, показали новим учесницима шта их очекује и ове године. 

Отварању су још присуствовали директор компаније „Инова“, Љубиша Савовић, представник Технолошког центра „Ланацо“, Ана Лојић и декан Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Бранко Докић, који је и званично отворио ову шесту ПрограмеРСијаду. Он је нагласио добру сарадњу ЕТФ-а и Гимназије, те изразио наду да ће већина учесника овог кампа уписати управо овај факултет, с обзиром на то да је информатика најактуелнија наука која се развија из дана у дан.

            У наредних пет дана, сви учесници ће учити о вјештачкој интелигенцији и електромашинским дисциплинама од бившег ђака Гимназије, данашњег асистента на ЕТФ-у, Игора Шеве. Поред предавања, посјетиће неке од водећих бањолучких ИТ компанија, те имати разноврстан спортски и културни програм.


Софиа, Миљатовић, ИБ1

По секцијама