Завршено четвородневно дружење

12:0
Категорија: Гимназија Бања Лука
29. јануар 2012. године

У недјељу, 29. јануара, након четири дана дружења са нашим ученицима, гости из Трста вратили су се у свој град пуни лијепих утисака.

Slika

Након четири дана боравка у Бањалуци, наши гости из Гимназије „Франческо Петрарка“ вратили су се у Трст богатији за једно, како сами кажу, предивно искуство и предивно дружење.

Од четвртка до недјеље осамнаест наших ученика били су домаћини својим вршњацима из Италије. У току тих дана организоване су разне културне, спортске и забавне активности.

Наше госте дочекали смо, на њихово велико одушевљење, уз звуке познате италијанске пјесме „Volare“, а у читаоници је припремљен краћи програм, закуска и дружење. Након тога, професорка Сабина Векјоне са својим колегиницама из наше школе одржала је састанак о заједничком он-лајн пројетку под називом Лице и наличје исте медаље или како то други виде.

Следећег дана ученици из Италије и њихове професорке имали су прилику да присуствују прослави школске славе Свети Сава у нашој школи. У послијеподневним сатима организовано је такмичење у куглању, а увече журка на коју су ученици позвали и неколико професора.

У суботу, 29. јануара, млади Тршћани и њихове професорке у пратњи туристичког водича посјетили су наш град. Потом су директор и наши професори приредили ученицима и професоркама из Трста још једном обилазак школе. Увече су наши гости присуствовали такмичењу Ја имам таленат. Наступили са својом професорком уз мото „Ја имам храбрости“ и показали нам како је важно учествовати.

Пуни предивних утисака и уз позиве да им узвратимо посјету, у недјељу, 29. јануара, наши гости отпутовали су назад у свој град.

Била је то још једна прилика у којој смо се и ми увјерили да нас други с правом сматрају добрим домаћинима.

По секцијама