Такмичење „Ја имам таленат“

28:5
Категорија: Гимназија Бања Лука
31. јануар 2012. године

У Гимназији је, 28. јануара 2012. године, први пут одржано такмичење „Ја имам таленат“. Сви гимназијалци, који су били вољни да покажу своје таленте, могли су да учествују. У амфитеатру наше школе оживјеле су пјесме, рецитације, композиције и плесови. Чланови жирија били су: проф. др Снежана Бијелић, професор на предмету Сценске игре на Универзитету у Бањој Луци, затим позоришни глумац и члан Градског позоришта „Јазавац“, Дејан Зорић, као и музичар, композитор и члан бенда Витешки плес, Мирослав Јањанин.

Slika

Програм је водио професор Бранислав Ђаковић који је стварао духовиту и опуштену атмосфере, а Гимназија је била испуњена радозналом и веселом публиком.

Прва награда, путовање у Трст, припала је ученицама Дуњи Чађо и Николини Цвијић, које су отпјевале пјесме „Као со у мору“ и „Monday Morning”. Другу награду, путовање у Београд, освојила је формација плесне групе City Jazz у којој су играли: Маја Шајић, Ива Милошевић, Вања Божичић и Владимир Кременовић. Они су подијелили другу награду са Аљошом Ђумићем и Огњеном Кајкутом, који су представили ауторску пјесму „Од идола до папуче“. Трећу награду подијелили су Тијана Мијатовић и Мирјана Јукић које су извеле композицију „A song from a secret garden“ на виолини и клавиру, те Ненад Блаженовић и, поново, Огњен Кајкут који су извели скеч стенд-ап комедије на енглеском, „Who’s on first“.

На овом такмичењу су учествовали и наши гости из Гимназије „Франческо Петрарка“ који су симпатично прокоментарисали да је такмичење требало да се зове „Ја имам храброст“ умјесто „Ја имам таленат“, имајући у виду да је требало побиједити сопствене страхове да би се изашло пред овако многобројну публику.

Победницима честитамо, а осталима желимо више среће и успјеха другом приликом, јер се надамо да ће се овакав вид забаве усталити у нашој школи.


Биљана Милановић

По секцијама