Гимназијалци добили Европску ознаку квалитета за изузетан рад у eTwinning пројекту

1:1
Категорија: Гимназија
4. новембар 2017. године

Гимназији је додијељена Европска ознака квалитета за изузетан рад у eTwinning пројекту "Waves of tolerance". То значи да је рад и ангажман наших ученика Николе Гранолића, Милана Игњатића, Ђорђа Шукала и Филипа Драгојловића из ИИ6 одјељења и професорице Татјане Јурић у овом пројекту признат на највишем европском нивоу.

Slika

Идеја о покретању пројекта о толеранцији између земаља Медитерана је осмишљена још у априлу 2015.године на eTwinning конференцији на Кипру којој је присуствовала проф. Јурић, а пројекат је реализован у току школске 2016/2017.године између школа у Португалу, Италији, Кипру, Малти, Словенији и наше Гимназије.

 Циљеви пројекта су били развијање толеранције кроз упознавање различитих култура, проширивање видика и подстицање појединаца да стварају атмосферу толеранције и прихватања различитости у својим друштвима.

 Овај пројекат нам је заиста био потребан. Не само да смо имали прилику да се међусобно боље упознамо, него смо успјели и да научимо више о другим културама у јужној Европи. Мој омиљени дио је био размјена занимљивих информација о својој земљи, јер смо у тој активности научили занимљивости о другим земљама. Такође, писали смо заједничке поеме о толеранцији, слали смо једни другима разгледнице, креирали лого и друге различите креативне материјале о толеранцији.

 Никола Гранолић II6

По секцијама