Седмица за нас: Дан четврти - Књижевно вече

0:0
Категорија: Гимназија
6. децембар 2017. године

У четвртак, 30. новембра, у склопу друге Седмице умјетности у бањалучкој Гимназији је одржано књижевно вече на којем су ученици могли представити своје поетске и прозне радове.

Slika

Многи ученици наше школе се баве писањем пјесама или прозних дјела, међутим, свјесни смо да се у данашњем времену не придаје довољно значаја  књижевности, чак ни дјелима наших познатих писаца. Управо због тога су оваква дешавања веома важна како би и млади људи добили прилику да покажу свој таленат, умијеће  и љубав према писаној ријечи.

Осамнаест гимназијалаца је упечатљивим перформансом представило своје радове, али и скренуло пажњу на тренутни положај књижевности у свијету. Пјесме и есеји, за које се види да су настали из чисте емоције и искрености душе, нису никога од присутних оставили равнодушним

У ученичким стиховима и есејима  уживали професори и ученици наше школе, као и многи други гости. Сви присутни могли су да чују дјела на српском и енглеском језику. Дивљење, емоција и позитивна атмосфера осјећали су се у сваком моменту ове вечери. Уз звуке виолине и флауте, рецитовало се о болу, слободи, љубави и пријатељству.

На крају ове магичне вечери, гледаоци су Гимназију напустили са дивним утисцима, а ми се захваљујемо свима који су нас дошли подржати!


  Нађа Каурин II7

  Селма Ибрекић IV11

По секцијама