Седмица за нас: Дан пети - Позоришна представа

0:0
Категорија: Гимназија
6. децембар 2017. године

Петог дана Седмице за нас у холу школе, на нашим имрповизованим позоришним даскама, постављен је оригинални драмски текст Душана Ковачевића "Маратонци трче почасни круг" у режији и извођењу наших ученика.

Slika

Посљедње, али не и најмање важно вече ове успјешно организоване Седмице посвећеној умјетности, реализовано је 1. децембра ове године, извођењем представе ,,Маратонци“ са почетком у 19:30 часова. Хол Гимназије и овог дана био је премален за све радознале посјетиоце, али јачина аплауза и њихова реакција након представе показали су да се напоран труд и рад заиста исплате. За одличну атмосферу и још бољи перформанс било је заслужно 10 ученика наше школе, уједно и чланова Дјечијег позоришта и Градског позоришта Јазавац, чија имена је грешка не споменути. То су: Милан Бокан, Страхиња Каракаш, Нина Унчанин, Никола Бундало, Коља Талић, Николета Перић, Милош Ћебић, Давид Бојанић, Милица Окиљевић и Милан Бабић. Представа је одиграна по оргиналном сценарију Душана Ковачевића, писца драме по којој је снимљена чувена југословенска црнохуморна филмска комедија ,,Маратонци трче почасни круг“. Радња је смјештена у 1935. годину, у малу српску паланку и бави се свађом пет генерација мушкараца породице око насљедства управо преминулог Пантелије Топаловића, оснивача породичне погребне фирме. Сви млади глумци успјели су од почетка до краја да изнесу своје улоге на изванредан начин и задивили публику својом амбицијом и талентом.

Овом вечери завршен је хуманитарни  пројекат ,,Седмица умјетности 2017“, а организатори и њихови помоћници су захвални свима који су били у прилици да присуствују и допринесу циљу ове манифестације, а то је прикупљање новчаних средстава за помоћ ученицима за одлазак на матурску екскурзију.

Јелена Лакета II8

Милош Травар IV2

Фотограф: Душан Вученовић IV7

По секцијама