Седмица за нас: Дан шести - Хуманитарни концерт

1:0
Категорија: Гимназија
8. децембар 2017. године

Дана 2.12. по први пут у сали Гимназије је одржан хуманитарни концерт који је означио крај овогодишње Седмице умјетности.

Slika

Организатори су се посебно потрудили да дочарају праву концертну атмосферу, те су уз помоћ спонзора и пријатеља Седмице умјетности обезбиједили бину и сву осталу потребну опрему. На свирци су наступила три бенда, двије предгрупе ,,Nair’’ и ,,У.Д.Б.А.’’  и позната сињска група ,,M.O.R.T.’’.

Концерт је протекао у веселој и позитивној атмосфери и најважније доброј музици. Концерту је присустовало скоро 700 људи што је најбољи доказ успјеха ове вечери.

Такође желимо да се захвалимо свим волонтерима, како ове тако и претходних вечери, на помоћи и издвојеном времену.

Имали смо посебну част да разговарамо са фронтменом групе ,,М.О.Р.Т.’’, Иваном Катићем - Џонијем.

Новинари: Шта је на вас највише утицало да се одазовете на позив баш ове хуманитарне акције?

М.О.Р.Т.: То што волимо помагати људима, поготово младима и волимо Бањалуку највише на свијету.

Новинари: Шта волите у вези са Бањалуком?

М.О.Р.Т: Све, нема шта не волимо, од Демофеста па даље, дивни људи, дивне жене, гостопримство људи, сам садржај и уређеност града.

Новинари: Шта мислите зашто имате толико фанова баш у Бањалуци?

М.О.Р.Т: Мала исправка, имамо пуно пријатеља у Бањалуци. Волимо се дружити, свирати и веселити, а гдје је боље мјесто за то него овдје.

Новинари: Шта је вас као средњошколца инспирисало да се бавите баш овим позивом?

М.О.Р.Т.: Па нисмо мислили, само смо свирали. Било нам је гушт закључати се негдје, склонити се с улице и свирати. Инспирисали су нас бендови као што су Нирвана, Доорс, Беатлес и слично.

Новинари: Откуд тај карактеристичан звук блуз-панк?

М.О.Р.Т.: Па највише нас је привлачио блуз, али нисмо га знали добро свирати, па се изродио успут и панк.

Новинари: Шта бисте поручили младим бендовима и да ли сте упознати са бањалучком музичком сценом?

М.О.Р.Т.: Треба да буду своји, мотивисати их првенствено треба пријатељство и такве ствари и онда ће све бити добро,  ако долази из добрих срца и добре атмосфере, а не размишљати унапријед и сувише. Ако волиш музику, свирај музику, без икаквог додатног мотива осим да ствараш музику, па ће се послагати све на своје мјесто. Што се тиче бањалучке сцене у посљедње вријеме сам заиста слабо укључен у дешавања, прије смо свирали са ,,Робиновим худовима'', а сада не знам да ли уопште и постоје.

Новинари: Какви су ваши даљи планови што се тиче музике?

М.О.Р.Т.: Ако Бог да бавићемо се овим до краја живота, док год буде музике и пуно дружења са новим људима.

Новинари: Шта би поручили младим људима који су организатори ове седмице?

М.О.Р.Т.:  Поручио бих им једно велико браво што се боре за своје колеге, унаточ овом систему који то слабо помаже. Требамо се организирати међусобно и онда се све може јер снага је у броју, не ваља бижат ванка треба остајат' 'вамо код своје куће и борити се за боље сутра, ако је то могуће. Држите се.

Још једном се захваљујемо свим бендовима, нарочито члановима групе ,,М.О.Р.Т.’’ који су дошли чак из далеког Сиња да подрже ову манифестацију.

Моника Милановић IV11

Данило Кнежевић II9

По секцијама