Додјела пакетића у Гимназији

0:0
Категорија:
19. децембар 2017. године

Као и протеклих година и ове године је одржана додјела пакетића у нашој школи. Весели малишани наших професора присуствовали су овом чину. у суботу, 16. децембра 2017. године.

Slika

Кроз вијекове су испричане многе приче и легенде о животу и дјелима Светог Николе. У њима је описан његов изузетан карактер који нам помаже да разумијемо зашто је овај доброћудни светац данас толико поштован и вољен, нарочито код дјеце.

„Буди увијек спреман давати и никада немој шкрто мјерити своје поклоне. Знај да твоја смртна кошуља неће имати џепове.“-ове ријечи које је изговорио Св. Никола у данашњем похлепном свијету често заборављамо.

Ученици наше школе Страхиња Каракаш, Милена Париповић и Ђорђа Атељ осмислили су програм како би на забаван начин најмлађима приближили ову причу. Поред музике и рецитације дјеци се обратио пјесмом и Свети Никола обучен у Дједа Мраза који је у њима изазвао велико одушевљење. Након обећења да ће бити добри и послушни дјеци су уручени пакетићи које су са нестрпљењем исчекивали. Присуство у овом чину представљало је велико задовољство за нас, јер осјетити дјечију радост и искрени осмијех је нешто најљепше.

У данима око празника поразговарајте са дјететом о сиромаштву и богатству, о даривању и примању. Испричајте приче о добрим људима и добрим дјелима, а можете и заједно припремити нешто што ћете дати неком коме је потребно и тако дјелом показати радост давања и милосрђа.

               Надамо се да смо испунили очекивања најмлађих. Овом приликом захваљујемо се дјеци и родитељима те се надамо да ћемо се дружити и сљедеће године.

Ђорђа Атељ III2

По секцијама