КК „Игокеа“ у посјети бањалучкој Гимназији

1:0
Категорија: Гимназија
4. фебруар 2018. године

Гимназија Бања Лука позната је по ученицима који су активни у свим сферама живота, а највише у спорту. Овај пут свједок томе су ученици четвртог разреда, Немања Живковић и Аљоша Јанковић, те ученик трећег разреда, Лука Вуковић.

Slika

Дана 25. јануара 2018. године наша школа била је домаћин КК „Игокеа“ који је имао за циљ да промовишу спорт као битан сегмент свакодневице који доприноси здравијем животу, али свакако и финални јуниорски турнир „ABAFutureStars“Final Four Лакташи, јануар 27-28. Жарко Милаковић, тренер и Дарко Тркуља, координатор млађих селекција КК „Игокеа“ имали су прилику да уруче позивнице ученицима, али и да поклоне кошаркашке лопте нашој школи у име АБА лиге и домаћина турнира.

У полуфиналној утакмици снаге су одмјерили КК „Игокеа“ и КК „Mega Bemax“ из Београда. Захваљујући сјајној организованости и асистенцијама Јанковића и Живковића, те изузетном поентирању водили су против београдске екипе све до треће четвртине, када је дошло до наглог преокрета, те је КК „Мега Бемаx“ извојевао побједу резултатом 73:70. Сљедећи дан била је такође напета утакмица са КК „Будућност воли“ из Подгорице, за треће мјесто, а побједу је остварила екипа КК „Игокеа“ резултатом 77:74.

Саговорник новинарске секције овог пута био је Немања Живковић, који нам је пренио своје утиске са овог турнира. На питање да ли је задовољан пласманом који су остварили, Немања је одговорио: „Сигурно не треба да будем незадовољан трећим местом у региону, али наравно остаје велики жал за полуфиналном утакмицом, у којој смо водили током целог сусрета и због нашег пада концентрације, у последње две минуте изгубили смо све што смо градили током целог меча. Свакако, поносан сам на своју екипу и стручни штаб што смо након болног пораза изашли следећи дан на терен и победили у борби за треће место. Ми остајемо у тренажном процесу јер нас очекује много важних утакмица у наставку сезоне“.

Оваквој изузетној екипи велики допринос дао је и Аљоша Јанковић, европски првак у кошарци који је узео учешће у репрезентацији Босне и Херцеговине.

Бањалучка Гимназија је поносна јер је друга кућа овако изузетним талентима попут наших ученика и талентованих играча. Ми им желимо много среће и успјеха у каријери и наредном периоду !

 Ирена Лукач IV1

По секцијама