Горгије на Европском парламенту младих

1:0
Категорија: Дебатни клуб "Горгије"
19. март 2018. године

У периоду од 1. до 3. марта 2018. године у Бањој Луци је одржано засједање Европског парламента младих на којем је комитет за борбу против тероризма припао нашој школи коју су представљали чланови Дебатног клуба "Горгије". Све честитке нашим лијепим, паметним и достојанственим дебатантима.

Slika
Чланови Дебатног клуба ,,Горгије'' Гимназије Бања Лука су и ове године узели учешће на Европском Парламенту Младих представљајући нашу школу. Заједно са ученицима из Економске школе, Католичког школског центра и Пољопривредне школе, Горгије су провеле 2 дана у раду али и дружењу и склапању пријатељстава..
Први дан делегати су у комитетима припремали своје резолуције на бањалучком Факултету политичких наука, да би је сутрадан изложили у Народној Скупштини Републике Српске.
Нашу школу је представљало 11 ученика, а то су: Милан Кецман, Миа Лакић, Софија Грубач, Јелена Поповић, Данило Кнежевић, Анастасија Ђорђа Босанчић, Анђела Диљевић, Јелена Мандић, Анђела Тодоровић, Маја Савковић и Часлав Митровић.
Заједно са предсједавајућим Камром Маглић, наши ученици су написали резолуцију на тему:,,Шта Европска Унија треба да уради да заштити права својих грађана али и да сачува висок ниво противтерористичке сигурности?'' Нажалост, веома захтјевна и озбиљно припремна резолуција није успјела да добије довољан број гласова да би била усвојена, као ни резолуција Пољопривредне школе на тему Изборног закона у БиХ. Највише гласова остварили су делегати из Економске школе, али за њима не заостаје ни КШЦ.
Прије свега, морамо да истакнемо и најбољег делегата нашег комитета, а то је Данило Кнежевић.
Данило је успио да својим трудом, радом, а прије свега и изврсним дебатним способностима оствари учешће на Националној сесији која ће се одржати у Сарајеву у периоду од 06. до 10. априла.
Данилу желимо сву срећу у Сарајеву, да прикаже бањалучку Гимназију у најбољем свјетлу, али и да покуша остварити пласман на Међународну сесију. Идуће године Горгије ће једнаким еланом и једнаким поштивањем строгих дебатних правила наступити и с поносом представљати своју школу..
,,Горгије'' Гимназија Бања Лука 

По секцијама