Обиљежен Свјетски дан поезије

1:0
Категорија: Гимназија
3. април 2018. године

У сриједу, 21.3.2018. године, са почетком у 12 часова, у читаоници бањалучке Гимназије организовано је пјесничко дружење - ,,Пјесмаоница'' у циљу обиљежавања Свјетског дана поезије, који се од 1999. године прославља широм свијета.

Slika


У сриједу, 21.3.2018. године, са почетком у 12 часова, у читаоници бањалучке Гимназије организовано је пјесничко дружење - ,,Пјесмаоница'' у циљу обиљежавања Свјетског дана поезије, који се од 1999. године прославља широм свијета. У присуству гимназијских професора српског језика, као и бањалучког пјесника и преводиоца Зорана Костића, ученици наше школе успјели су да покажу изузетну надареност за писање поезије и изазову лијепе емоције код присутних слушалаца.

Прије њихових излагања, ученик четвртог разреда, Страхиња Каракаш, уживио се у улогу Франциска Гоје и говорио дио познатог есеја нашег нобеловца, Иве Андрића - ,,Разговор са Гојом''.

Након тога, ред је дошао и на наступе гимназијских поета, који су без имало страха и треме, један по један излазили испред публике и поносно читали своја најбоља дјела. Испраћени громким аплаузом и гледалачким одушевљењем, ријеч су препустили бањалучком књижевнику Зорану Костићу, који је са ученицима Гимназије, чији ученик је и сам некада био, подијелио неке од својих пјесама и објаснио присутнима значај и улогу пјесништва данас.

Љубав према поезији и добра воља организатора овог лијепог књижевног поднева утицали су на обиљежавање овог празника у Гимназији на веома достојан и достојанствен начин и сада остаје нада да ће се традиција прослављања Свјетског дана поезије у нашој школи укоријенити и славити још много година. У галерији можете прочитати неке од пјесама чији су аутори млади гимназијалци.

Јелена Лакета II7

По секцијама