Математичко сребро и злато

1:0
Категорија: Гимназија
23. април 2018. године

У суботу, 14. априла 2018. године, у просторијама ЕТф-а у Источном Сарајеву, одржано је 25. републичко такмичење из математике за средњошколце. На овом такмичењу учествовало је и једанаест ученика наше школе. Први разред су представљали Марко Јојић, Владан Јокановић и Сергеј Крчмар. Представници другог разреда били су Дамјан Кузмановић и Ана Сантрач, трећег Никола Жупљанин, Андреј Јокић, Милица Поповић и Алекса Рачић, а од матураната такмичили су се Милош Бабић и Ивана Девић. У Источно Сарајево ученици су путовали у пратњи професора-ментора Драгане Галић и Бојана Пажина.

Slika
У суботу, 14. априла 2018. године, у просторијама ЕТф-а у Источном Сарајеву, одржано је 25. републичко такмичење из математике за средњошколце. На овом такмичењу, учествовало је и једанаест ученика наше школе. Први разред су представљали Марко Јојић, Владан Јокановић и Сергеј Крчмар. Представници другог разреда били су Дамјан Кузмановић и Ана Сантрач, трећег Никола Жупљанин, Андреј Јокић, Милица Поповић и Алекса Рачић, а од матураната такмичили су се Милош Бабић и Ивана Девић. У Источно Сарајево, ученици су путовали у пратњи професора-ментора Драгане Галић и Бојана Пажина.

У конкуренцији ученика првог разреда, прво мјесто је освојио Марко Јојић, а Сергеј Крчмар је освојио друго мјесто. Поред ових сјајних резултата, Марко и Сергеј су се пласирали и на 23. математичку олимпијаду БиХ (МОБиХ), која се одржава у Сарајеву у периоду од 21. до 22. априла 2018. године.

На Олимпијаду је позвана и још једна наша ученица, Тијана Бабић, која је у вријеме одржавања Републичког такмичења, представљала БиХ на Европској математичкој олимпијади за дјевојке (ЕГМО) у Фиренци, гдје је освојила сребро.

Честитамо им на резултатима и желимо срећу на предстојећим такмичењима.

Љубица Јелић, проф.
По секцијама