ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАРШИРАЛИ У БЕСМРТНОМ ПУКУ

0:0
Категорија: Гимназија
14. мај 2018. године

У сриједу, 9. маја када се у цијелом свијету обиљежава Дан побједе над фашизмом, и у нашем граду орагнизована је манифестација Марширање Бесмртног пука којој су свој допринос ове године дали и ученици бањолучке Гимназије.

Slika

У склопу обиљежавања Дана побједе над фашизмом у нашем граду је одржана манифестација Марширање Бесмртног пука, која окупља потомке, поштоваоце и учеснике НОБ-а. У шетњи главним улицама учествовали су ветерани, представници невладиних организација, државни званичници, студенти и ученици средњих школа. Гимназијалци су били међу најбројнијима и на тај начин су показали да наша школа његује вриједности слободе и антифашистичку традицију. Ученици другог разреда, Борис Ђукић и Лука Станар, нагласили су да Гимназија, која је нашој земљи подарила неколико народних хероја, мора да истраје у антифашизму и да буде примјер осталим школама.

,, Српски народ је дао велики допринос у борби против фашизма, али је поднио и велику жртву. Данас можемо да будемо поносни на наша два антифашистичка покрета, која су створила једине слободне енклаве у покореној Европи. Њихова борба, љубав према слободи и отаџбини била је препозната у свијету, и ми немамо чега да се стидимо. Млади морају знати колико је борба наших предака била значајна и колико су тековине те борбе уграђене у данашње друштво. Треба да пратимо њихове стопе, јер побједе остају побједе, без обзира колико је времена прошло.'', нагласио је Ђукић.

Марко Гајић II10

По секцијама