Представа посвећена особама са инвалидитетом

0:0
Категорија: Гимназија
17. јун 2018. године

У петак, 1. јуна, у просторијама Гимназије Бања Лука одржана је једна помало необична представа која је свим присутнима изазвала велике емоције и доживљај који ће заувијек памтити.

Slika

Први дан јуна, омиљеног мјесеца свих ученика, обиљежен је представом без одређеног назива, у једној од учионица бањалучке Гимназије, захваљујући сарадњи ученика {[лат]}И{[лат]}9 разреда наше школе и талентованих глумаца Позоришта младих - ,,Дис". Изведба представе била је базирана  на интерактивној комуникацији и импровизованој конверзацији међу учесницима. Представа је осмишљена за слијепе људе, како би сви присутни, уз повез преко очију, бар на пола сата, на веома емоционалан начин, искусили како је то бити особа са инвалидитетом. Радња је почела наглим заустављањем воза и мушким гласом који је причао причу из перспективе слијепе дјевојчице која је из Бањалуке путовала за Сарајево. Она прати различите ситуације у животу дјевојчице, од задиркивања и упознавања најбоље другарице, до њене смрти. Такође, цијела представа била је пропраћена свим невизуелним врстама ефеката - звуковима, додирима, мирисима и другим.

Оваква врста представе је први пут изведена у Гимназији, тако да су сви присутни, пријатно изненађени њеним садржајем, изразили наду да ће овакав тип представе и убудуће наћи мјесто на репертоару драмске секције наше школе.

Јелена Лакета, {[лат]}ИИ{[лат]}8

По секцијама