Одлазак у пензију професора Жељка Грбића

5:0
Категорија: Гимназија
16. септембар 2018. године

У петак, 7. спетембра 2018. године у ученици и професори бањалучке Гимназије испратили су у пензију јендо од најпрепознатљивијих лица ове школе, професора информатике Жељка Грбића. Омиљен међу дјецом и међу колегама, професор Грбић испраћен је уз пјесму, музику и добро расположење, како су одувијек и пролазиле све активности везане за његов рад у око школе.

Slika

По завршетку прве седмице у новој школској години, у петак, 7. 9. 2018. године, у зборници бањалучке Гимназије, у присуству наставног особља, у пензију је испраћен дугогодишњи професор рачунарства и информатике наше школе, професор Жељко Грбић, заслужан за многе успјехе Гимназије у овој области.

Током 26 година рада и несебичног труда као професор, утицао је на много ученика да свакодневно напредују у области рачунарства и информатике и прикажу нашу школу у најбољем свјетлу. Такође, показујући разумијевање и помоћ када год је то било потребно и ученицима и колегама, стекао је и епитет једног од омиљених професора.

Водећи мултимедијалну секцију, као и представљајући нашу школу на сваком ИНОСТ-у младих, Тесла Фесту и другим манифестацијама, доказао се и као признати стручњак у области информатике.

Искуство у сарадњи с њим, као и похвале на његов рад и понашање, пренијела је у емотивном говору и професорица рачунарства и информатике у нашој школи – Милка Џомбић, а касније се присутнима обратио и сам професор, на моменте емотивним говором, који је и овај тренутак искористио да се нашали на рачун година проведених у овој установи, као ђак и професор.

Након тога, сви присутни имали су прилику да погледају презентацију о професору, коју су направили ученици његове секције, у којој су забиљежени снимци и фотографије са разних догађаја и манифестација.

Пригодан програм приредили су и професор Бранислав Ђаковић, уз пратњу ученика чланова школског хора и школског бенда ,,Џубокс'', који су извели неколико музичких нумера.

И на крају, професори су колеги Жељку зажељели угодне пензионерске дане и добро здравље.

Јелена Лакета, III8

Маријана Боснић, III8

По секцијама