Петроградски губернатор у посјети бањалучкој Гимназији

0:0
Категорија: Гимназија
29. септембар 2018. године

У петак, 14. септембра 2018. године, бањалучка Гимназија угостила је губернатора Петроградске губерније, господина Георгија Полтавченка.

Slika

У петак, 14.септембра 2018. године, у бањалучкој Гимназији угошћена је делегација Руске Федерације на чијем челу се налазио губернатор  Санкт Петербурга - Георгиј Полтавченко. У његовој пратњи били су његова екселенција амбасадор Руске Федерације господин Петар Иванцов, као и градоначелник Бањалуке, господин Игор Радојичић.

Разлог њихове посјете нашој школи била је донација 15 рачунара за мултимедијалне учионице бањалучке Гимназије у циљу што лакшег и успјешнијег рада наших ученика и професора, али и подсјећања на чврсто руско-српско пријатељство.

За губернатора и његову пратњу је, након разгледања школе, уз пратњу управе наше школе, у холу Гимназије приређен  шаролик програм у духу руске културе, осмишљен захваљујући доброј сарадњи професора и ученика наше школе.

Уважени гости имали су прилику да чују једну од најпознатијих руских пјесама - ,,Каћушу”, коју је отпјевала талентована ученица четвртог разреда, уз плесну пратњу, као и фолклорне игре, спремљене у њихову част.

Ова посјета још једном је доказала нераскидиву везу српског и руског народа, засновану прије свега на истом поријеклу и култури. Она је на све присутне тога дана оставила предиван утисак и наду да ће у бањалучкој Гимназији и будуће генерације бити у прилици да осјете чари добронамјерних пријатељских односа српског и руског народа.

Јелена Лакета, III8

 

По секцијама