Нови чланови Дебатног клуба "Горгије" Гимназије Бања Лука - 7. година постојања

0:0
Категорија: Дебатни клуб "Горгије"
2. октобар 2018. године

У четвртак, 20. септембра 2018. године, у читаоници бањалучке Гимназије одржана је још једна аудиција за пријем нових чланова Дебатног клуба "Горгије" Гимназије Бања Лука. Резултат овогодишње аудицији је 10 нових сјајних младих људи за које ће се тек чути.

Slika
Као и сваке године почетком септембра, Дебатни клуб "Горгије" Гимназије Бања Лука организује аудицију за пријем нових чланова. Овогодишњи кандидати требало је да пирпреме јавни говор на тему "Знање је једини прави капитал човјека" у трајању од 3 до 5 минута. У жирију су били "стари" чланови Клуба заједно са тренером, а коментаре су давали најстарији међу њима и актуелни регионални прваци, Александра Љепојевић и Софиа Миљатовић.
Како је ово специфична врста аудиције која ни у којем случају није елиминацијског карактера, већ више самоевалуацијског, морамо рећи да је овогодишњи резултат и више него сјајан. Десетак сјајних младих људи, махом ученика првог разреда, показали су да је генерација која је управо стигла у бањалучку Гимназију изузетних потенцијала и врло широког општег образовања. С друге стране, велики број говора који су опонирали наведеној и задатој тези показало је да пред собом имамо младе људе који су и више него свјесни свијета и окружења у којем живе, али који су истовремено спремни да тај свијет мијењају набоље!
Свим наведеним показали су да су "рођене Горгије", јер управо то што имају је оно по чему се Горгије препознају!
У понедјељак, 24. септембра одржана је Скупштина Клуба којој су присуствовали скоро сви чланови и на којој је изабран нови капитен Клуба, а то је Маја Мацура, ученица 2.разреда. Својим преданим радом и трудом, сјајним дебатним резултатима у врло кратком року, али и спремношћу да увијек и свима помогне Маја је заслужила ову позицију која је једнако част и обавеза!
Уколико неко није стигао на аудицију, а жели бити дио ове најкомпактније екипе у школи, нека нам се придружи уторком у 12:40 у школској читаоници!
По секцијама