Мале олимпијске игре

0:0
Категорија: Гимназија
2. октобар 2018. године

Ученици бањалучке Гимназије познати су и по сјајним спортским резултатима. Неки од њих остварени су и у склопу Малих олимпијских игара.

Slika
Спорт  се може дефинисати и као форма образовања младих људи у кориштењу слободног времена и елеменат друштвеног напретка у вриједности такмичења. Спорт  под појмом “Disportate”,”Deportate”,”Disport” подразумијева забаву, игру, провођење, тјелесно вјежбање. У нормалним условима извођење наставе физичког, без обзира о којој категорији дјеце се ради, веома сложен , захтјеван и одговоран посао. Везан је са низом других фактора као што су општи услови за извођење наставе, колективне и појединачне карактеристике ученика, њихове интелектуалне и физичке способности. Програмски садржаји наставе, социјални и здравствени статус ученика, стручна оспособљеност наставника и његово педагошко искуство чине комплексном наставу физичког васпитања. Критички орјентисана мисао о социјализацији има логичан исход да човјек као индивидуа и његова потреба за удруживањем је изнад његове воље. Његово право је да одреди своје циљеве и идеале, правила и начин да се постигну.Ми желимо да то право избора и опредељење буде усмјерено према спорту. Схватајући универзални утицај спорта и игре на усвајању вриједности као што су поштена игра, поштовање, посвјећеност, лидерство и интегритет кроз повезивање заједничког идентитета наших ученика постављени су врхунски стандарди у такмичењу.

Организованим радом  спортских секција у нашој школи и такмичењима у оквиру пројекта Малих Олимпијских игара ученика Средњих школа Републике Српске у школској 2017/2018 години наши ученици су постигли  изванредне резултате.Освојено је укупно 20.пласмана на општинском, регионалном и републичком нивоу. На финалним такмичењима МОИ у школској 2017/2018 години учествовали смо у кошарци-ученице и освојили 2.мјесто.У рукомету-ученици су остварили 4.мјесто. Финални дио у атлетици са три пласмана и изванредним резултатима ( Јован Марић 2.на 1000м,Александар Ћирић 4.мјесто и Милица Симић, ученица 2/3 разреда, са  два финална такмичења ( кошарка и атлетика ) сврстана међу  најбоље спортисте на МОИ ученица средњих школа Републике Српске. CITIUS, ALTIUS, FORTIUS ( БОЉЕ, ВИШЕ, СНАЖНИЈЕ ) је основни постулат у такмичењима у коме су наши ученици градили атмосферу заједништва са јасним циљевима остваривања  добрих резултата.Честитамо свим ученицима спортистима и професорима на одличним резултатима.
Актив професора физичког васпитања 

По секцијама