Обиљежен Међународни дан заштите животиња

0:0
Категорија: Гимназија
10. октобар 2018. године

Сваког 4. октобра у свијету се обиљежава Међународни дан заштите животиња. Ове године обиљежили су га и ученици бањалучке Гимназије.

Slika

               Сваке године 4. октобра  широм свијета обиљежава се Међународни дан заштите животиња. Ове године су се придружили и ученици наше школе са циљем о подизању свијести о правима животиња и указивању на проблеме као сто су лоши услови у којима неке животиње живе,  напуштање љубимаца, злостављање животиња .

               Ученици II11 су у холу школе поставили плакате са слоганима који промовишу права животиња. Изложени су и цртежи, као и писма у којима ученици апелују на родитеље да усвоје љубимце, писма у којима као напуштене животиње пишу о свом животу. Ученици других одјељења брзо су им се придружили излажући своје плакате у нади да ће се људи више едуковати о овим проблемима и да ће бити инспирисани да нахране или чак  удоме напуштене животиње, пруже помоћ повријеђеним животињама и пријаве случајеве мучења животиња.

               Циљ Међународног дана заштите животиња, као и ученика јесте побољшати стандарде живота животиња и инспирисати људе да буду хумани, поштују животиње и њихово право на живот.

              

По секцијама