Седмица умјетности 2018: Дан први - Представа

1:0
Категорија: Гимназија
27. новембар 2018. године

У Гимназији је у понедјељак, 26.11.2018. године са почетком у 19 часова, премијером представе „Још једно вече позоришта“ отворена овогодишња Седмица умјетности.

Slika
У Гимназији је у понедјељак, 26.11.2018. године са почетком у 19 часова, премијером представе „Још једно вече позоришта“ отворена овогодишња Седмица умјетности. 
Већ три године професори и ученици кроз овај пројекат настоје подржати талентоване, а истовремено пружити финансијску помоћ ученицима трећег разреда за одлазак на школску екскурзију. Програм су отворили бивши ученици  и организатори Седмице умјетности, Дајан Јошић и Лука Томић. Директорица Гимназије, Живка Кукрић, истакла је значај племенитости и душевне доброте младих. Присутнима су се обратили и овогодишњи организатори Седмице за нас, Исидора Сајић, Борис Ђукић, Лука Станар и Марко Гајић, и уједно најавили почетак представе. За циљ Седмице наводе да се „кроз културу постиже хуманост“.  За овај хумористични перформанс заслужни су ученици: Нина Унчанин (уједно и организатор вечери), Тара Јованић, Лана Дотлић, Давид Бојанић, Матеј Лукајић, Коља Талић и Милош Ћебић. Сценама из свакодневног живота, глумци су у потпуности дочарали атмосферу данашњице. Дотакли су се озбиљних тема, као што су брак, међуљудски односи, стање у друштву... Наводе да је то њихов ауторски пројекат на коме су вриједно радили протекла два мјесеца.  Хол је био мали да прими све заинтересоване гледаоце. Ни овај пут нису изостале овације публике упућене талентованим глумцима. 
У наставку седмице очекује нас још много занимљивих садржаја кроз књижевно, филмско и фотографско, плесно и вече радионица, закључно са концертом.  Уколико желите да квалитетно проведете наредних пет вечери, одвојите 1КМ у хуманитарне сврхе и посјетите хол Гимназије тачно у 19 часова. Добро расположење и забава су загарантовани!
Софија Јањић 2-9
Анастасија Глушац 2-9
Александра Глушац 2-9
По секцијама