Седмица умјетности: Дан други - Вече поезије

0:0
Категорија: Гимназија
4. децембар 2018. године

У холу Гимназије је у уторак, 27.11.2018. године са почетком у 19 часова одржано друго вече Седмице умјетности - вече поезије, на којем су гимназијалци читали своје властите радове.

Slika

Ученички радови су добили добре критике не само од њихових школских колега, већ и од професора те стране публике која долази из других школа, као и од бивших гимназијалаца. Теме пјесама су варирале од љубави до положаја умјетника у друштву, те својом разноврсношћу одржале добру атмосферу међу публиком која је помно слушала сваки изречени стих. Боемском угођају је допринијела и музичка пратња и изглед сцене, те смо сви заједно одлутали у мислима у познату београдску кафану “Три шешира” с краја 19. вијека. Наши пјесници нису били београдски боеми српске поетске сцене, али су уживали износећи своје риме уз коју чашицу “вина” на столовима. 
Пјесници и пјесникиње ове вечери су били: Татјана Марјановић, Сара Максимовић, Тара Јовановић, Софија Јањић, Софиа Миљатовић, Никола Петрушић, Невена Зеленика, Немања Врачар, Марина Талић, Јована Новаковић, Ивана Мишан, Ирина Јефтић, Дајана Ковачевић, Андреа Шурлан, Владимирка Велага, те Јелена Поповић и Матија Алексић који су уједно били и координатори ове вечери. Не смијемо заборавити ни наше ауторе који су своје стихове попратили и сопственим акордима гитаре -  Милош Грубешић, Драгомир Ђурић и Игор Божанић.      
Гимназијом је читаво вече одјекивао аплауз, а тражило се и које мјесто више.
Надамо се да је младим ауторима наступ пријао те да су поносни на своје радове колико и ми. 

У наставку седмице нас очекује још много дивних перформанса наших колега, а никако не можемо изоставити ни хуманитарни карактер који је и био сам повод за организацију овог пројекта!

Андреа Шурлан, I5

Софиа Миљатовић, ИБ2

По секцијама