Сајам спорта у бањалучкој Гимназији

0:0
Категорија: Гимназија
22. фебруар 2019. године

Бањалучка Гимназија је у петак, 15. фебруара 2019. године, била у знаку спорта, младости, промоције здравог начина живота, позитивног размишљања, хуманости.

Slika

Први пут ове године у оквиру пројекта “Ја грађанин” у Гимназији је одржан “Сајам спорта”, на којем су се представили бројни бањалучки спортски клубови, њихови играчи, тренери, поштоваоци најважније споредне ствари на свијету. Тениски клуб “Младост”, Одбојкашки клуб “Инова”, Клуб борилачких вјештина “Цаопиера”, Карате клуб “Шеснаеста”, Академија синхронизованог пливања, БЛ рмц, само су неки од клубова чији су представници својом промоцијом и жељом за новим члановима, учинили много за ученике који нису у могућности да издвоје средства за матурску забаву. На иницијативу да врата Гимназије отворе спортским пријатељима и тако помогну својим вршњацима, дошли су ученици ИВ2 разреда наше школе, на иницијативу њиховог друга, Милана Кецмана, који је истакао да је Бањалука била, јесте и биће град спорта, а да је то данас показала и Гимназија. „Осим у школи, велики број бањалучких гимназијалаца остварио је изузетан успјех у разним спортовима, на шта сам изузетно поносна“, рекла је директорица Гимназије, Живка Кукрић. Професор физичког васпитања, Мирко Вулин, посебно је указао на значај бављења спортом, истакавши да је спорт огледало друштва, а истрајност и вјера у себе, кључ успјеха. Позвао је младе да се укључе у спортске активности и тако оснаже и дух и тијело. Сви присутни су се забавили уз квиз о познавању спорта у нашем граду.

            Бројни посјетиоци, тренери, спортски радници, захвалили су сер на гостопримству домаћинима, похвалили манифестацију и добру организацију, уз жељу и наду да ће се и наредних година спорт промовисати, и то не само у Гимназију, него и у осталим школама у РС.

 Александра Глушац; Анастасија Глушац ( други разред)

По секцијама