Умјетничко вече

0:0
Категорија: Гимназија
23. фебруар 2019. године

12. фебруара 2019. у холу бањалучке Гимназије одржано је умјетничко вече организовано од стране четвртог разреда општег смјера као реализација плана и идеје за пројекат ,,Ја грађанин".

Slika

Већ неколико година заредом се практикује пројекат ,,Ја грађанин" у склопу предмета демократије у ИВ разреду Гимназије. Сваке године одјељења имају прилику да размишљају о свом граду и околини, те да схвате шта им смета и да то покушају промијенити. Ове године одјељење ИВ5 је одлучило да се бави темом неафирмисаних младих умјетника и у склопу свог пројекта су направили вече умјетности у холу наше школе. Позив за учешће су добили како наши ученици, тако и ученици других бањалучких средњих школа. На конкурс се одазвала чак и једна ученица из Градишке те ово вече искористила као сјајну прилику за савладавање своје треме од јавног наступа, што је и успјела уз потпуну подршку многобројне публике. У првом дијелу вечери су поједини ученици представљали односно читали своје литерарне радове, а затим су посјетиоци могли да уживају у цртежима и фотографијама наших младих умјетника. Све наравно није могло проћи без музичке пратње наших талентованих гимназијалаца који су пјевали и свирали те нам дочарали праву атмосферу умјетничке вечери.

Одјељење ИВ5 сматра да се у нашем граду може пружити много више добрих прилика за младе љубитеље умјетности и то су нам и показали овом успјешном манифестацијом. Учесници су такође добили упитнике како би изразили своје мишљење о стању и опхођењу према умјетности.

Матуранте ускоро очекује такмичење у склопу поменутог пројекта ,,Ја грађанин", те им желимо много среће да наиђу на разумијевање и да заиста пронађу дуготрајно рјешење за проблем који су уочили.

 

Софиа Миљатовић, ИБ2
По секцијама