Предавање руског амбасадора у БиХ

0:0
Категорија: Гимназија
12. март 2019. године

Ученици бањалучке Гимназије, заједно са неким од чланова управе школе, присуствовали су предавању његове екселенције амбасадора Руске Федерације у Босни и Херцеговини, Петра Иванцова, на тему ,,Русија у савременим међународним односима".

Slika

У сриједу, 6. марта 2019. године, на Факултету политичких наука у Бањалуци, чланови гимназијског Дебатног клуба ,,Горгије", БалМУН секције и новинарске секције, као и остали заинтересовани ученици бањалучке Гимназије, заједно са неким од чланова управе школе, присуствовали су предавању његове екселенције амбасадора Руске Федерације у Босни и Херцеговини, Петра Иванцова, на тему ,,Русија у савременим међународним односима". Предавању су присуствовали и студенти факултета бањалучког Универзитета, представници јавног и политичког живота, као и остали заинтересовани грађани Бањалуке, а међу њима и некадашњи ученици бањалучке Гимназије.

Предавање је одржано у организацији удружења ,,Глас Републике", које окупља раднике, као и некадашње и садашње студенте Универзитета у Бањалуци.

Током предавања, амбасадор Петар Иванцов говорио је о међународним односима Русије у савременом добу, осврнувши се на све видове повезаности и пријатељства између Русије и Републике Српске. Истакао је како српски и руски народ не повезује само политичка, економска и трговинска сарадња, већ и заједничка историја, духовност, култура, језичка сличност и православље.

Нагласио је да Русија у Републици Српској види искреног пријатеља и савезника, те да ове двије земље тек треба да унаприједе и побољшају своје односе.

Након предавања, амбасадор је свим присутнима, посебно студентима, пружио прилику да постављају питања о овој и другим актуелним свјетским темама и на тај начин ријеше све недоумице које заокупљају мисао младих студената и грађана.

Јелена Лакета(трећи разред)

По секцијама