Чувају Врбас, а и понос школе

0:0
Категорија: Гимназија
22. март 2019. године

Ученици првог четири и првог девет, овог марта су се посветили пројекту очувања биодиверзитета ријеке Врбас

Slika

Заједно са професорицом географије, Јасминком Мрђен и професорицом биологије, Жаном Миљевић, ученици су представили физичке, биолошке и хемијске особине ријеке. Из просторија Гимназије то су пренијели и на манифестацију Свјетски дан вода.

    Прво предавање и упознавање са пројектом које су спровели, одржано је 15.марта у нашој школи. На тај начин су упозорили остале ученике о тренутном стању ријеке, са поруком да оно што она има, то мора у њој и да остане, од лијепих обала, ендемских врста, чистоће, итд. У сриједу, 20. марта, одржана је панел дискусија и постер презентације поводом Свјетског дана вода у Дому омладине, које је „Водовод“ организовао. Представници свих средњих школа у Бањој Луци су такође спремили занимљивости, истраживања и чињенице о нашој ријеци, те тиме одбранили свој материјал пред жиријем. Тако су и гимназијалци изнијели свој материјал и тиме осталим ученицима показали колико су радили на пројекту, што је на жири оставило снажан утисак. Професорице су и овај пут показале своју одговорност и професионалност и Гимназија је поново засијала у најбољем свјетлу.

Надамо се да ћемо наставити са истраживањима о екологији и пропагирати велики утицај исте, а наши ученици су гаранција успјеху у даљим пројектима.

Невена Зеленика

По секцијама