Свјежа крв из Гимназије

8:0
Категорија: Гимназија Бања Лука
4. март 2012. године

У Заводу за трансфузију у Бањој Луци, ученици Гимназије већ одавно слове за предане даваоце крви. Тако је и у четвртак, 23. фебруара, група од 82 ученика наше школе показала хуманост и поклонила своју крв. Подстакнути дјелом својих вршњака из Гимназије, и бројни ученици других школа свесрдно су приступили овој акцији.

Slika

Већ се годинама одржава добра сарадња Гимназије и Завода за трансфузију Републике Српске, а читав пројекат организују и усмјеравају професорице Сњежана Ракић и Жана Миљевић. Акција давања крви у нашој школи је традиционална и она се одржава два пута годишње, једном у току септембра и једном у току фебруара. С обзиром на кључну улогу коју има у дугогодишњој реализацији ових акција, професорица Сњежана Ракић каже како није изненађена великим одзивом ученика и њиховим озбиљним приступањем свему томе. Према њеним ријечима, атмосфера је била изузетно опуштена, без икаквих тензија, а међу даваоцима крви било је и неколико слављеника, који су одлучили да на своје рођендане буду ти који ће поклањати.

Донирана крв је у овом тренутку веома потребна и добродошла Заводу за трансфузију, јер у току зиме увијек имају проблем са залихама. Професорица Ракић тврди да су ученици показали својим понашањем да су довољно и квалитетно информисани о значају донирања крви, те најављује организовање још једне овакве акције у што скоријем периоду.

Милица Ристић

По секцијама