Одбојкашице Гимназије избориле пласман на Републичко такмичење

7:0
Категорија: Одбојкашка секција
13. април 2012. године

Након 30 година, женска одбојкашка екипа Гимназије побиједила је на Регионалном такмичењу и тако обезбједила себи сигурно мјесто у наставку ове игре.

Slika

Успјешно савладавши екипу Грађевинске школе из Бање Луке, као и екипе Мркоњић Града и Шипова, одбојкашице наше школе пласирале су се на Републичко такмичење, које ће се ускоро одржати у Источном Сарајеву.  Сама чињеница да претходних 30 година нико није досегао овакве резултате довољно говори о квалитету екипе и значају које овакав успјех има за Гимназију и бањалучки спорт.

Овогодишњу  одбојкашку поставу сачињавају ученице: Слободанка Нишић, Симона Јоксимовић, Соња Удовчић, Весна Црнчевић, Наташа Мркела, Мила Ђакић, Валентина Ковачевић, Уна Петровић, Сара Касаповић и Теодора Кнежевић.

За најбољег играча на Регионалном такмичењу проглашена је ученица трећег разреда Соња Удовчић, а најбољи поентер била је Весна Црнчевић.  Једна од ученица и најбоља играчица на нивоу Бање Луке, Симона Јоксимовић, каже да је екипа веома задовољна оним што је постигла и нарочито захвална професору и ментору Бранку Шипрагићу.

„Професор Шипрагић нам је пружио адекватну подршку. Помало смо разочаране што нас професори нису прије тако подржавали, можда бисмо раније стигли до оваквих резултата“, рекла је Симона.

Милица Ристић

По секцијама