Горгије против говора мржње у Парламенту БиХ

1:0
Категорија: Дебатни клуб "Горгије"
10. децембар 2016. године

У четвртак, 8. децембра 2016. године, најбољи дебатанти нашег Дебатног клуба "Горгије" учествовали су на Међународној конференцији о заштити људских права борбом против говора мржње у Парламентарној скупштини БиХ.

Slika
Заједно са колегама из цијеле Босне и Херцеговине, од Мостара до Челића, од Сарајева до Зенице, најбољим дебатантима у БиХ, чланови ДК "Горгије" Гимназија Бања Лука учествовали су у раду Регионалне конференције коју је поводом Дана људских права организовало Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине. Тема цијеле конференције у којој су учествовали представници значајних јавних институција из Србије, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине била је Слобода говора престаје тамо гдје почиње говор мржње. 
Центар за културу дијалога, као организација које се већ 20 пуних година бори против говора мржње у БиХ добио је прилику да својим наступом употпуни ову конференцију и заврши је на најбољи могући начин - говорима малдих људи, оних који су својим радом и залагњем, дружењима и дебатама показали да се може квалитетно расправљати и бити надмоћан и без говора мржње и без физичких сукоба. Снагом аргумента, а не аргументом снаге, како је једна од наших крилатица.
Цијели наступ чланова ЦКД-а водио је наш бивши дебатант и актуелни државни првак у дебати, Марко Ромић, а учесницима Конференције обратили су се, између осталих, Јовица Јовић, Анђела Арар и професорица Бранка Кукић. Поред наведених говорника, екипу нашег Клуба чинили су још Бојан Белензада, Лука Дивљак, Лана Самарџија и Дејана Беговић.

Било је задовољство гледати и слушати ове младе људе који су изазвали дивљење свих присутних, укључујући и министре страних и домаћих влада.
По секцијама