Спортисти окићени златом

3:0
Категорија: Гимназија
27. март 2017. године

Талентовани и вриједни спортисти бањалучке Гимназије и овај пут су показали свој квалитет и оправдали сва очекивања професора, али и многобројне публике која их је бодрила на свакој од утакмица. У оквиру Малих олимпијских игара одбојкашка и фудбалска екипа освојиле су златне медаље на Регионалном такмичењу.

Slika

Дана 16.03.2017.године одржано је финале Регионалног такмичења у малом фудбалу у Котор Варошу. Фудбалска екипа наше школе нашла се у дуелу са Средњошколским центром „Никола Тесла“. Утакмица је завршена побједом Гимназије која је остварила директан пласман на Републичко такмичење, резултатом 3:2. За најбољег голмана изабран је Борис Широњић, капитен побједничке екипе, а титулу најбољег играча однио је Денис Јусић. Екипу су употпунили играчи : Лука Бановић, Стефан Рауш, Никола Турањанин, Никола Амиџић, Алекса Пољашевић, Милош Симатовић и Милош Кузмановић. (професор Неђо Мацановић)

У недјељу, 10. марта женска одбојкашка екипа Гимназије након двије добијене утакмице, одмјерила је снаге са средњом школом из Шипова. Први сет завршен је резултатом 28:26. Обје екипе показале су изузетне квалитете и играле до посљедњег даха, уз добре играче и са једне и са друге стране терена утакмица је завршена резултатом 25:14 у корист бањалучке Гимназије. Након завршене утакмице, додијељена је диплома најбољој играчици, Софији Станивуковић која је наш данашњи саговорник:

1.     Када си се почела бавити одбојком и када си осјетила праву љубав према спорту?
- Одбојку тренирам већ 7 година и ово ми је први пут да сам се пласирала на Републичко такмичење са својим тимом. Праву љубав према одбојци осјетила сам након освојене прве медаље и одмах сам знала да се на томе нећу зауставити.

2.     Да ли си задовољна постигнутим пласманом?

- Наравно да сам задовољна. Мој тим је уложио велики труд који се исплатио и довео до успјешног пласмана на Републичко такмичење.

3.     Колико је важан тимски дух за остварење циљева?
- Тимски дух је веома битан. Иако свака од играчица долази из различитих клубова, ми на терену одлично коминицирамо и веома се добро слажемо. Такође највеће заслуге припадају професору Мирку Вулону који редовно организује одбојкашку секцију.

4.     У којем клубу тренираш?
- Тренирам у одбојкашком клубу „Инова“. Свакодневни тренинзи су свакако утицали на моју игру ове године, томе свједочи и диплома коју сам примила.

5.     Каква су твоја очекивања за сљедећу утакмицу?
 -  
Ми ћемо се припремати за предстојећи наставак такмичења и надам се да ћемо остварити најбољи пласман.

Одбојкашка екипа: Јана Стојисављевић(Капитен), Софија Иванковић, Теодора Сарић, Милица Косић, Јелена Комљеновић, Ања Аћић, Лана Рајак, Нађа Стевић, Маја Марјановић, Ивана Хрваћанин и Нина Хрваћанин. (професор Мирко Вулин)

Захваљујемо се Софији што је подијелила своја искуства са нама! Одбојкашкој и фудбалској екипи желимо много среће на Републичком такмичењу!

   

У четвртак, 23. марта 2017. године у холу бањалучке Гимназије одржана је свечана додјела медаља за одбојкаше, који су освојили сребрне медаље, и одбојкашице које су као првопласиране освојиле златне медаље на Регионалном такмичењу, те се директно пласирале на Републичко такмичење. Нашим успјешним спортистима медаље је додијелила Гордана Касагић, психолог школе, уз подршку професора Мирка Вулина и Неђе Мацановића. 

Надамо се да ће Гимназија и у будућности, као што је и сада била, бити расадник младих и талентованих спортиста!


  Ирена Лукач ИИИ1

По секцијама