Симулација рада БХ нивоа власти

1:0
Категорија: Дебатни клуб „Горгије“ Гимназија Бања Лука
27. март 2017. године

У периоду од 23. до 25. марта 2017. године у Сарајеву је одржана прва симулација рада БХ нивоа власти у организацији Друге гимназије Сарајево. Делегацију наше школе чинило је седам ученика који су на најбољи начин представили Гимназију , али и свој град и Републику Српску.

Slika
Ученици и професори Друге гимназије Сарајево започели су пројекат ДОБА у склопу којег су планирали одржати прву симулацију рада БХ власти што су и успјели. Скоро 50 средњошколаца је расправљало и договарало рјешења озбиљних питања на овој тродневној конференцији. Разврстани у различите комисије као што су трговинско.-царинска, здравствена, уставно-правна, комисија за људска права итд. делегати су рјешавали истинске проблеме о коима су до сада само слушали у медијима. Поштујући правила дебате као што су култура дијалога и аргументована расправа ови млади људи су доказали да би били у стању већ сада се носити са овим великим и значајним питрањима.
Као и сваки сличан пројекат, и овај је као највећи значај истакао дружење и упознавање младих људи из БиХ. Делегацију наше школе чинили су: Александар Матић, Александар Бакмаз, Софиа Миљатовић, Софија Мијовић, Сара Латиновић, Алекса Алексић и Анастасија Јовић у пратњи професора Срђана Косића и Бранке Кукић.
Другарима из Друге гимназије Сарајево, како ученицима тако и професорима, захваљујемо на позиву и сјајној организацији и обећавамо да ћемо се оваквим позивима увијек одазвати!
По секцијама