К'о некад у 8 - Игранка хуманитарног карактера

1:0
Категорија: Гимназија
29. март 2017. године

У суботу, 25. марта у холу бањалучке Гимназије, организована је тематска журка по узору на некадашње игранке о којима је већина данашњих генерација слушала од својих родитеља и породице. Игранка је била хуманитарног карактера, а улаз је био 2КМ. Многобројни гимназијалци су се, заједно са својим професорима, одазвали позиву и уживали.

Slika


“Ко некад у осам и сад прођем улицом твојом 
и станем сам под прозор твој. 
Понекад у осам и сад звиждим улицом твојом, 
застанем сам под прозор твој. “


Ове вечери Гимназија је била времеплов у нека друга, давна и за многе љепша времена. Након што је велики број ученика у спроведеној анкети у школи изразио интересовање за овакву врсту журке, није било разлога да се она не реализује на иницијативу ученика II1 уз помоћ њихове разреднице, професорице Тање Данојевић.

Гимназијалцима и ученицима из других школа, који су одлучили да дођу на игранку, није недостајало креативности у облачењу. Својим лепршавим хаљинама и сукњама, тексас кошуљама и јакнама, шареним комбинезонима и марамама заједно смо успјели оживјети вријеме од 50-тих па до 80-тих година. У безвременским страним и домаћим музичким хитовима уживали су и наши професори, а вјерујемо да су се неки од њих и присјетили својих средњошколских дана. Школа је зрачила великом количином позитивне енергије док су се низале само неке од пјесама Елвиса Прислија, “Queen”-а, “Beatles”-а, Boney М-а, Бијелог Дугмета, Здравка Чолића, Плавог Оркестра и многих других.

Такође је важно још једном напоменути да сав прикупљени новац иде у хуманитарне сврхе.

Надамо се да ће овакве тематске вечери постати традиција у нашој школи и још један од њених препознатљивих симбола. На неколико сати сви смо били дио неког другог свијета у којем је било више искреног весеља, добре музике, дружења и љубави, а много мање мржње и проблема свакодневног, модерног живота.

Селма Ибрекић III11

По секцијама