Регионални форум Европског парламента младих

2:0
Категорија: Дебатни клуб „Горгије“ Гимназија Бања Лука
5. април 2017. године

У Бањој Луци се и ове године, иако уз мало закашњење, одржао Регионални форум Европског парламента младих на којем већ по традицији учествују дебатанти Дебатног клуба "Горгије" Гимназије Бања Лука представљајући своју школу.

Slika
У петак, 31.3. и суботу 1.4. 2017. године 10 младих људи покушавало је донијети промјене у клутуру и образовање у својој земљи. Тим наше школе чинили су: Лука Гајић, Маја Савковић, Јована Гвозденац, Александра Љепојевић, Софија Мијовић, Александар Бакмаз, Марко Јакшић, Софија Грубач, Јелена Поповић и Анастасија Јовић. Шеф њихове комисије био је дебатант и колега Александар Матић.
Комитет за културу позабавио се све озбиљнијим проблемима у медијима и њиховом неконтролисаношћу која за посљедице има све чешће ескалације сукоба на различитим мјестима и различитим поводима.
Засједнаја су одржана у просотријама Економске школе Бања Лука и у Народној скупштини Републике Српске. На завршној сједници проглашина су два најбоља делегата која ће, поред шефа комисије А. Матића, учествовати у националној сесији Еропског парламента младих која ће се одржати у Сарајеву. Погађате, један од два најбоља је наш Александар Бакмаз. 

Честитке младим колегама које су вриједно радиле и сјајно представиле и совју школу и свој Клуб док су се друге екипе бориле на дДржавном такмичењу у Сарајеву.
По секцијама