Хуманитарна свирка: Гимназија за Софију

1:0
Категорија: Гимназија
18. април 2017. године

У петак, 7. априла, у холу бањалучке Гимназије одржана је још је једна хуманитарна свирка у организацији ученика наше школе. Улаз је био 3 КМ, а сав приход је намијењен лијечењу дјевојчице Софије Мићевић која болује од леукемије.

Slika

Акција “Срцем за Софију”је  одјекнула широм Републике Српске, а нарочито у Бањалуци. Гимназијалци су одлучили бити дио ове акције и организовати хуманитарну свирку како би помогли малој Софији. Велики број ученика Гимназије и других бањалучких школа је својим доласком подржао овај догађај, а уједно и уживао уз хитове домаће и стране музике. бСа почетком у 20:30 часова, за добру атмосферу су била задужена два бенда: Quince и Алигатори, а од 11:30 часова: DJ DOUZ2. Свирка је трајала до касно у ноћ.

Главни организатор свирке је ученик трећег разреда, Михајло Чепркало. Он је покренуо идеју и позвао остале да му се придруже у њеној реализацији. Нагласио је да је веома задовољан како је све протекло јер се одазвао велики број наших вршњака.

 Почетак ове године, као и претходну 2016. годину обиљежиле су бројне хуманитарне акције и догађаји које су организовали гимназијалци у сарадњи са ученицима других средњих школа. Управо је то доказ да млади људи нису пасивни чланови друштва и да имају идеје, моћ и креативност да направе промјене и раде на развоју нашег града и заједнице. Не смијемо заборавити ни подршку професора и управе школе која нити једног тренутка није изостала.

Бањалучки гимназијалци шаљу срце за Софију!

 

Селма Ибреки, III11

Моника Милановић, III11

По секцијама