Такмичење у спеловању - Гимназија поново засијала

2:0
Категорија: Гимназија
12. април 2017. године

И ове, као и претходних ,година, Амерички кутак био је домаћин већ традиционалног такмичења у спеловању - Spelling Bee - које је ове годинеодржано 12. априла 2017. године.

Slika

На такмичењу у спеловању (Spelling Bee), које је одржано у сриједу, 12. априла 2017. године  у центру за учење енглеског језика- ,,American Corner“ (Амерички кутак) у Бањој Луци, ученик другог разреда наше школе, Марко Вејновић, освојио је друго мјесто. На тај начин показао је како ученици бањалучке Гимназије и за вријеме прољетног распуста неуморно раде и вјежбају како би постигли запажене резултате. На такмичењу су учествовала 34 ученика, представивши 18 средњих школа из 9 градова Босне и Херцеговине. Атмосфера је била напета,а осјећали су се и трема и страх, али је након седам рунди, од којих је свака сљедећа била тежа од претходне, ипак изабрано троје најбољих. Судија је била госпођа Sutton Meagher, замјеница шефа канцеларије амбасаде Сједињених Америчких Држава у Бањој Луци. Она је на почетку одржала говор у ком је објаснила правила такмичења, као и охрабрила такмичаре изјавом ,,да је све ово само игра“. У Бањој Луци живи већ око 10 година , па је овом приликом изразила и своје дивљење нашем граду. Прије почетка прве рунде, присутнима се обратила и Соња Пржуљ, директорица Америчког кутка, пожељевши свим такмичарима добродошлицу и срећу у такмичењу. Нагласила је да је ово само једна од година у низу одржавања Spelling Bee-a у Америчком кутку те да се нада сарадњи и у наредним годинама.
У свакој рунди по неколико учесника било је елиминисано, а до самог завршетка, било је неизвјесно ко ће однијети титулу најбољег од најбољих. Прво мјесто, након тешке ,,борбе“,  освојио је Милош Штрбац, ученик Гимназије из Градишке, друга награда доспјела је у руке нашем Марку, а треће мјесто припало је Антониу Мендешу, ученику Средњошколског центра ,,Гаудеамус“ из Бањалуке. Остали такмичари су добили велики аплауз присутних и похвалу за наступ. Међу њима битно је споменути и још једног ученика наше школе, ученика првог разреда, Ђорђа Шукала, који је на овом такмичењу такође показао велик труд. Свим учесницима, као и њиховим професорима, организатори су честитали на учешћу и оствареним резултатима и изразили наду да ће у наставку такмичења у мају мјесецу ове године у Сарајеву, оправдати своје заслужене успјехе.

Јелена Лакета, I8

По секцијама