Сложи стих - обиљежавање 50. година постојања и рада НУБ РС

2:0
Категорија: Гимназија
3. мај 2017. године

Екипа гимназијалаца учестпввала је у манифестацији "Сложи стих" која је организована у просторијама НУБ РС поводом обиљежавања 50 година њеног постојања и рада. Гимназијску екипу чинили су Тијана Тепић и Милан Видовић.

Slika

У сриједу, 26. априла, НУБРС је обиљежила више од пола вијека свог рада и постојања. Њен 81.  рођендан управа и запослени су одлучили прославити заједно са грађанима Бањалуке међу којима су били и средњошколци.

Током дана је организован разноврстан програм. У дванаест  часова је одржано такмичење ученика средњих школа под називом “Сложи стих”. Битно је нагласити да се 26. априла поред Дана библиотеке обиљежава  и Свјетски дан књиге и ауторских права.

На такмичењу су учествовали ученици из шест средњих школа, међу којима су и  талентовани гимназијалци:  Тијана Тепић и Милан Видовић. Такмичење је било забавног карактера и потпуно другачије од до сада виђеног. Правила су једноставна; учесници су имали тридесет минута да изаберу највише тридесет књига и користећи се само њиховим насловима сложе петнаест стихова.

 Предсједник трочланог жирија, господин Берислав Благојевић, је нагласио да је одлука била веома тешка и да му је драго видјети да постоји много талентованих младих људи. Похвалио је ученике Гимназије и Економске школе, а побједу су однијели такмичари из Електротехничке школе “Никола Тесла” : Срђан Шмуља и Душко Ђуђић.

Присутнима се такође обратила и директорица НУБРСа  и свим учесницима подијелила пригодне поклоне.

Честитамо нашим гимназијалцима на учешћу, а ово су њихови стихови:

Оскудно време, сенке

Исечци времена, драме

Ово стварно личи на рај

Паклени рај

 

Најближи излаз- кућа видела и сенке

Првак у ничему, живећу изнова

 

Дух и чини, пишчеви записи и

Песма ноћи, трнци у прстима

 

Пут према себи је безумље.”

Моника Милановић III11

Селма Ибрекић III11

По секцијама